2023/24 metų sezone Utenos krepšinio gerbėjai galės mėgautis didesne krepšinio porcija – Regionų krepšinio lygos (RKL) B divizione varžysis Utenos „Juventus“ dublerių komanda.

„Pastaraisiais metais nemažai uteniškių rungtyniavo aplinkinių miestų RKL komandose, nes Utenoje nebuvo RKL komandos. Norime ištaisyti padėtį ir sugrąžinti šiuos žaidėjus į savo miestą. Taip pat norime prijungti perspektyviausiu Utenos daugiafunkcio sporto centro auklėtinius, kad jie galėtų tobulėti rungtyniaudami kartu su vyrais“, – kalbėjo „Juventus“ komandos vadovas Eimantas Skersis.

Paskutinį kartą „Juventus“ antroji komanda RKL čempionate varžėsi 2016/17 metų pirmenybėse ir tada per 21 turą iškovojusi vos vieną pergalę užėmė 24-ąją vietą.

„Mūsų miesto komanda LKL pirmenybėse rungtyniauja jau penkioliktą sezoną, bet per tą laiką Utenoje neišaugo nė vienas jaunas krepšininkas, kuris įsitvirtintų pagrindinėje komandoje. Tai rodo, kad sistema neveikia. Vaikams šuolis iš MKL ir LKL yra per didelis. Norime ištaisyti padėtį, tačiau nepadaryti tokios klaidos, kurią darėme 2016 metais, kai RKL komandą sudarėme vien tik iš jaunų uteniškių. Rezultatai buvo tokie blogi, kad didžioji dalis tos kartos krepšininkų išvis nustojo sportuoti. Būtent todėl norime sujungti jaunus ir patyrusius miesto krepšininkus, kurie kartu galėtų siekti rezultato bei tobulėti“ , – teigė E.Skersis.

„Juventus“ dublerių komandos vadovo pareigas užims Ernestas Leipus, o vyr. trenerio rolė patikėta patyrusiam specialistui Gintarui Kručkauskui, kuris praeityje yra treniravęs ir pagrindinę Utenos „Juventus“ komandą.

„Smagu, kad po visą regioną išsibarstę uteniškiai krepšininkai turėsi galimybę atstovauti savo rajono komandai. Šiuo metu baiginėjame komandos komplektacijos darbus, o komandos sudėtį uteniškiams pristatysime artimiausiu metu. Komandoje tikrai žais bent keturi Utenos Daugiafunkcio sporto centro auklėtiniai, kuriems kompaniją sudarys labiau patyrę krepšininkai. Tikimės aktyvaus kraštiečių palaikymo kiekvienų rungtynių metu ir pažadame, kad atiduosime visas jėgas atstovaujant mūsų krašto komandai“, – kalbėjo „Juventus“ dublerių komandos vadovas Ernestas Leipus. 

Utenos klubo sprendimu prisijungti prie RKL kovų džiaugėsi ir Regionų krepšinio lygos direktorius Remigijus Kuodis.

„Noriu pasveikinti komandą – vakar vykdomojo komiteto posėdžio metu buvo nuspręsta priimti Utenos klubą į asociacijos narius. Džiaugiamės, kad Aukštaitijos regione atsirado dar viena komanda – profesionali, aukščiausios Lietuvos krepšinio lygos kuruojama dublerių ekipa“, – prie Regionų krepšinio lygos prisijungusį Utenos klubą sveikino lygos direktorius Remigijus Kuodis. 

Regionų krepšinio lyga plečiasi. Artėjančiame sezone RKL varžysis dar daugiau komandų. 

„Labai džiaugiamės ir Regionų krepšinio lygos plėtra. Vien vakar į Regionų krepšinio lygą buvo priimti net penki nauji klubai. Lyga auga, didėja. Šiemet planuojame daug naujovių, daug naujo turinio žiūrovams“, – apie lygos plėtrą dėstė R.Kuodis.

Naujasis Regionų krepšinio lygos sezonas startuos spalio mėnesį.